Projelerinizi Destekliyoruz

30 Eylül 2014

0

Projelerinizi Destekliyoruz

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Sakarya Üniversitesi’nin proje sayısını arttırmayı hedeflediklerini ve projeleri destekleyeceklerini belirtti. Rektör Elmas, “Üniversitemizin dış fon kaynaklı proje sayısını artırmak öncelikli hedeflerimiz arasında. Bu amaçla proje sahiplerini destekliyoruz ve bu desteğimiz artarak devam edecek” dedi.

Sakarya Üniversitesi, Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü (BAPK) öncülüğünde bilimsel araştırma projelerinin sayısının artması amacıyla proje yazım ve kontrol aşamasından uygulama aşamasına kadar teknik destek sağlıyor. Konu ile ilgili olarak açıklamada bulunan Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, projelerin sunum ve uygulama aşamasında da her türlü kolaylığı sağlayacaklarının altını çizerek, “Projelerin artması, Sakarya Üniversitesinin Dünya Üniversitesi olabilmesinin ve daha üst sıralarda yer alabilmesinin ön şartlarından biridir” dedi.

ÜÇ AŞAMALI DESTEK

“Proje Teşvik Sistemi” çerçevesinde üç aşamalı destek sürecinin bulunduğunu söyleyen Rektör Elmas, “TÜBİTAK’a veya SAN-TEZ ve BOREN gibi herhangi bir türden proje önerisinde bulunacak akademisyenler, Sakarya Üniversitesi tarafından dış fon kaynaklı projeleri destekleme programı doğrultusunda oluşturulan Proje Teşvik Sistemi’nden faydalanabileceklerdir. Yine proje sahipleri, ön başvuru desteği olarak sunulan bu finansmanı seyahat, demirbaş ve sarf alımlarında kullanabileceklerdir” şeklinde konuştu.

Projenin kabul edilmesi durumunda ise (PTİ ödemesi hariç) toplam bütçenin  % 25’i kadar ilave maddi destek SAÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü tarafından sağlanacak.

Yine projesi kabul edilen ve proje kapmasında bir laboratuvar kurmak isteyen akademisyenler için Üniversite Merkezi Laboratuvar bünyesinde imkanlar dahilinde yer tahsisi yapılabilecek.

Detaylı bilgi için tıklayınız.