Pedagojik Formasyon 2015 Ek Kontenjan Başvurusu Başladı

29 Ocak 2015

0

Pedagojik Formasyon 2015 Ek Kontenjan Başvurusu Başladı

YÖK tarafından Üniversitemize verilen 1000 kişilik Pedagojik Formasyon (PF) başvuruları, ön kayıtla alınarak başvuru yoğunluğuna göre bölümlere kontenjan ayrılacaktır.

PF başvurularını son sınıf öğrencilerimiz ayrı, mezunlar ayrı sistem üzerinden yapacaklardır:

Son sınıf öğrencilerimiz başvurularını, OBİS üzerinden “Formasyon Başvuru” linkine tıklayarak yapabilirler. Başka işlem yapmalarına gerek yoktur.

Mezun öğrenciler PF başvurularını, www.pf.sakarya.edu.tr üzerinden gerekli bilgileri girerek yapacaklardır.

Başvurular 6 Şubat 2015 saat 17:00’de son bulacaktır. Akabindeki 1-2 gün içinde başvuru yoğunluğuna göre bölüm kontenjanları belirlenecek ve asil kayıt hakkı kazananların listeleri açıklanarak 9-13 Şubat 2015 tarihleri arasında kesin kayıtlar yapılacaktır.

Kesin kayıtlarda son sınıf öğrencilerimizden herhangi bir belge talep edilmeyecek olup, mezunlardan da başvurularında girdikleri bilgilere ait belgeler istenecektir.

Pedagojik Formasyon ücreti, YÖK’ün belirlediği ve 2 yıldır uygulamakta olduğu şekilde, 2054 TL’dir. Bu ücret iki taksit (1027+1027) halinde ödenecek olup, kesin kayıt sırasında (9-13 Şubat 2015) 1027 TL’lik 1. taksit ödenecek 2. taksit ise Haziran ayında belirtilecek olan Üniversitemiz hesabına ödenecektir.

Dersler Şubat veya Mart ayında başlayacak olup, teoriye dayalı 7 ders uzaktan eğitim şeklinde Haziran ayına kadar verilecek; uygulamalı dersler ise YÖK’ten gelecek takvime göre daha sonra belirlenecek bir takvimde yüz yüze Eğitim Fakültesi’nde (Hendek) verilecektir.