Ek Yerleştirme Kayıtları Duyurusu

31 Ağustos 2015

0

Ek Yerleştirme Kayıtları Duyurusu

2015 ÖSYS Ek Yerleşen Öğrencilerin Kayıtları

2015 ÖĞRENCİ KAYIT BİLGİLENDİRME KLAVUZU

  • 2015 ÖSYS EK YERLEŞTİRME sonuçlarına göre Üniversitemiz programlarına yerleşen öğrencilerin kayıtları aşağıda belirtilen şartlar çerçevesinde Üniversitemize şahsen başvurularak alınacaktır.
  • İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıflarında eğitim görmek isteyen adaylar için Yabancı Diller Bölüm Başkanlığının ilgili duyurusu için tıklayınız. İkinci öğretim öğrencileri yabancı diller hazırlık sınıfına kayıt olabilmek için ikinci öğretim ücreti ve hazırlık ücretini ödemek zorundadır.
  • İkinci Öğretim programlarına ve Adapazarı MYO programlarına kayıt yaptıracak öğrencilerimiz "kayıt aşamasında" Katkı payı/Öğrenim ücretini yatırmayacaklardır. Bu öğrencilerimiz, daha sonrailan edilecek tarihlerinde Katkı Payı/Öğrenim Ücretlerini  yatırmak zorundadırlar, aksi takdirde ders seçimi yapamayacaklardır
  • Kayıt yaptıran tüm öğrenciler Akademik Takvimde belirtilen tarihlerde ders seçimi yapacaktır.
  • Burs, kredi ve yurt başvuruları Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından yapılmaktadır. http://kyk.gsb.gov.tr internet adresini ziyaret edebilirsiniz.
  • Üniversitemiz yurtları hakkında detaylı bilgi edinmek için http://www.yurtlar.sakarya.edu.tr/tr sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
  • 2015 ÖSYS EK YERLEŞTİRME sonucuna göre bir yükseköğretim programını kazanmış, ancak ortaöğretim kurumundan mezun olamamış öğrenciler, bu durumlarını belgelemek kaydıyla mezun olduktan sonra 06 Ekim 2015 tarihine kadar kayıt yaptırabileceklerdir. Henüz mezun olmamış öğrenciler kayıt yaptıramazlar.
  • 22 Eylül 2011 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul Toplantısında  "yükseköğretim kurumlarında örgün, uzaktan eğitim ve açıköğretim programlarında aynı anda lisans ve önlisans eğitimine devam edilebileceğine, ancak aynı anda iki önlins veya iki lisans programında (örgün, uzaktan eğitim ve açıköğretim programlarının kontenjan sınırlaması olan) eğitim devam edilemeyeceğine, kontenjan sınırlaması olmayan önlisans ve lisans programlarına devam edilebileceğine" karar verilmiştir.

KAYIT YERLERİ VE İSTENİLEN BELGELER

2015 ÖSYS EK YERLEŞTİRME sonuçlarına göre Üniversitemize yerleştirilen adayların kayıtları 31 Ağustos – 4 Eylül 2015 tarihleri içerisinde saat 09.00-12.00/14.00-17.00 arasında yapılacak olup, aşağıda belirtilen kayıt yerlerine ve işlem sırasına göre kayıtlar yapılacaktır.

  • Adaylar Lise diplomasının aslı veya Geçici Mezuniyet Belgesinin aslı veya diplomanın kayıp olması durumunda Lise Diploması Kayıp Belgesinin aslı (*)2008 sonrası mezun öğrenciler için “başka bir yükseköğretime kayıtlı olup olmadığı” , “ortaöğretim kurumundan mezun olup olmadığı” , “askerlik durumu” sorguları yapılacaktır. YÖKSİS sorgusu sonucunda başka bir yükseköğretimde kayıtlı olmadığı ve ortaöğretim kurumundan mezun olduğu bilgisi tespit edilen öğrencinin isteği halinde mezuniyet belgesinin fotokopisi ile kayıt yapılabilir. Askerlik durumu sorgusu yapılamayan öğrencinin askerlik durumu belgesi istenir.
  • ÖSYS Sonuç Belgesinin internet çıktısı,
  • Fotoğraflı Nüfus Cüzdan Fotokopisi,
  • 6 adet 4.5x6 ebadında çekilmiş vesikalık fotoğraf,
  • Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik ve Ebelik Bölümleri ile Sağlık Hizmetleri MYO İlk ve Acil Yardım programına yerleşen adaylar için 2015 ÖSYS Kılavuzunda belirtilen şartları sağlayan heyet raporu, İle birlikte aşağıda belirtilen kayıt yerlerine başvurduklarında kayıtları yapılacaktır.

KAYIT YERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ