Üniversitemizin “Karbon Ayak İzini” azaltıyoruz

Üniversitemizin “Karbon Ayak İzini” azaltıyoruz

Türkiye’de çevresel sürdürülebilirlik kapsamında en önemli hedeflerden birisi 2053 yılına kadar karbon nötr hedefine ulaşmak olarak belirlendi.

Bilindiği gibi çevresel sürdürülebilirliğin sağlanması ve iklim değişikliğiyle mücadelede fosil yakıtlı ulaşım araçları büyük pay sahibi olarak ön plana çıkıyor. 12. kalkınma planı, İklim Değişikliği Azaltım Stratejisi ve Eylem Planı ile İklim Değişikliğine Uyum Stratejisi gibi ulusal politika belgelerinde karbon emisyon oranlarının azaltılmasına ilişkin somut hedefler ifade edildi.

Üniversitemiz de ülkemizin hedefleri doğrultusunda çevrenin korunması, toplumsal kalkınma ve sıfır atık gibi konularda katkı vermeye devam ediyor. Bu doğrultuda ulusal çapta katılımın olduğu sınavların yapıldığı günler hariç olmak üzere Esentepe Kampüsüne özel araç ile giriş-çıkış yapılmaması sürdürülebilir bir çevre için büyük bir adım olacak.

Haydi! siz de kampüs içi ulaşımda toplu taşıma ve alternatif ulaşım araçlarını tercih ederek ve özel araçlarınızı Esentepe Kampüsü girişindeki ücretsiz otoparka park ederek yeşil ve sürdürülebilir kampüs politikamıza katkı verin.

Sadece bu eylem ile üniversitemizin karbon emisyon oranlarının azalmasına, hava kalitesinin iyileşmesine, güvenli ve yaya dost bir kampüs ortamının temin edilmesine, çevrenin ve doğanın korunmasına gözle görülür bir iz bırakmış olacaksınız.

İlk uygulama bu hafta sonu (18-19 Mayıs) başlıyor! Sizi de gelecek nesillere temiz bir çevre ve güzel bir doğa bırakmak için kampanyamıza destek vermeye davet ediyoruz.


1.994 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.