Güz Dönemi Uzaktan Eğitim Duyurusu

Güz Dönemi Uzaktan Eğitim Duyurusu
04.09.2020
78.929
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Senatosu 3 Eylül 2020 tarihinde toplanarak 2020-21 Akademik Yılı Güz Dönemi eğitim planlamasını görüşmüştür.

Görüşmede

  • Covid-19 salgınının mevcut durumu,
  • Güz Döneminden itibaren mevsimsel değişimin günlük hayata etkisi ve bunun salgının yayılmasına potansiyel katkısı üzerine hekim öğretim üyelerinin değerlendirmeleri alınmıştır.

Ayrıca,

  • Sakarya Üniversitesi’nin program çeşitliliği
  • Kampüslerin ulaşım imkânları
  • Öğrencilerin barınma imkânları ve tercih dağılımı
  • Şehir içi ulaşım imkânları ve çeşitliliği
  • Şehirlerarası öğrenci dolaşımı

gibi faktörlere ilişkin veriler dikkatle irdelenmiştir.

Değerlendirmeler sonucunda 2020-21 Akademik Yılı Güz Döneminde sağlık alanında yüz yüze uygulama gerektiren (Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Sağlık Bilimler Fakültesi, Sağlık Hizmetleri MYO) birimler dışındaki tüm birimlerde önlisans, lisans ve lisansüstü programların tamamında UZAKTAN EĞİTİM MODELİNİN uygulanmasına karar verilmiştir.

Sağlık alanında bahsi geçen birimlerde ise uygulama şekli ve esasları fakülte, bölüm ve program bazlı çalışmalar sonunda ilgili birimlerin ve öğrenci dekanlığının web sayfalarında duyurulacaktır.

Uzaktan eğitimle ilgili tüm ayrıntılar (ölçme-değerlendirme, materyal desteği, psikolojik danışmanlık, özellikle yeni öğrencilerimize uzaktan eğitim teknik desteği) üzerinde çalışmalar yapılmaktadır. Gerekli duyurular resmi sitelerden, sosyal medya hesaplarından ve emailler üzerinde yapılacaktır.

Sakarya Üniversitesi senatosu üniversitemizin uzaktan eğitim alanındaki öncülüğünü sürdürülmesini ve öğrenme çıktılarının en üst düzeyde sağlanmasını garanti edecek iyileştirmeler konusunda alınacak tedbirleri de karara bağlamıştır. Bu bağlamda sağlanan koordinasyon ve teknik destek sayesinde tüm bölümler çalışmalarını 5 Ekim’e kadar tamamlayacaklardır.

5 Ekim 2020’de başlayacak Güz Dönemiyle birlikte öğrencilerimize sunulacak çap ve yandal programlarının sayısı artırılmıştır. Sakarya Üniversitesi, öğrencilerin farklı ve farklılaşan hedeflerini en üst düzeyde destekleme çabasını sürdürmektedir. Sakarya Üniversitesi’nin bu yıl başlatacağı özgün eğitim modellerinden “İlgi Alanı” (disiplin içi ve disiplinlerarası) ve “Öğrenci Ar-Ge Uyumu” uygulamalarına dönük altyapı çalışmaları da tamamlanmıştır.

Öğrencilerimize, yakınlarına ve çalışanlarımıza sağlık ve esenlikler dileriz.

 

Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü
78.929 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.