Ana Sayfa
Duyurular
2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Yks 2. Ek Yerleştirme İle Üniversitemizi Kazanan Öğrencilere Duyuru

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı YKS 2. Ek Yerleştirme ile Üniversitemizi Kazanan Öğrencilere Duyuru

Üniversitemizi tercih ederek YKS ikinci ek yerleştirme sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri:

*****   İsteyen öğrenciler 26 – 31 Ekim 2021 tarihleri arasında https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresinden elektronik kayıt yaptırabilirler. Elektronik kayıt yaptıran öğrencilerin üniversitemize gelerek herhangi bir belge teslim etmesine gerek yoktur.

 

******   Elektronik kayıt yaptırmayan, Üniversitemize gelerek kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler kayıt için ekte belirtilen belgeleri tamamlayarak 26 Ekim – 01 Kasım  2021 tarihleri arasında ekte belirtilen kayıt adreslerine teslim etmeleri zorunludur. En geç 01  Kasım 2021 saat 17.00’ye kadar kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir.

 

Elektronik kayıt yapan tüm öğrencilerin herhangi bir belge teslim etmesine gerek yoktur. Ancak

Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarında, ön lisans programında veya lisans programlarında mezun aşamasında olup staj, bütünleme veya tek ders sınavına girecek adaylar da 26 Ekim – 01 Kasım  2021 tarihleri arasında bu durumlarını belgelemek kaydıyla kayıt adreslerine gelerek geçici kayıtlarını yaptıracaklardır. Bu adaylar mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 31 Aralık 2021 tarihine kadar Üniversitemize ibraz ettikleri takdirde asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecektir.  26 Ekim – 01 Kasım  2021 tarihleri arasında geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların asıl kayıt hakları bulunmamaktadır.

 

Kayıt işlemi tamamlanınca “sabis.sakarya.edu.tr” adresindeki “ilk şifre oluşturma” işlemindeki kullanıcı adı öğrenci numarasıdır.

Kayıt İçin Gerekli Belgeler İçin Tıklayınız.

Kayıt Yerleri İçin Tıklayınız.

Katkı Payları İçin Tıklayınız. (Menü-->Ödemeler Sekmesine Bakabilirsiniz.)

Akademik Takvim için tıklayınız.

***İngilizce Hazırlık Sınıfları Bilgilendirme*** 

 

NOT:   Başka bir yükseköğretim kurumunu kazanarak Sakarya Üniversitesinden ilişik kesmek isteyen öğrencilerimiz, yalnızca 2021-2022 Eğitim öğretim yılı güz yarıyılında uygulanmak üzere ekte yer alan İLİŞİK KESME FORMU’nu doldurarak imzalayıp tarayıcıdan geçirdikten sonra kendilerine ait SABİS mailleri üzerinden ilgili öğrenci işlerine başvuru yapabilirler. Üniversitemize herhangi bir borcu (kütüphane, harç vb.) bulunan öğrencilerin başvuruları dikkate alınmayacaktır.

Askerlik Durumu: 2021-YKS sonucunda herhangi bir yükseköğretim programına kayıt yaptıran adayların askerlikleri tecil edilmiş ise askerlik tecil sürelerinin bitimine kadar kayıt hakkı kazandıkları programda eğitime devam edebilecek, tecil sürelerinin sona ermesi hâlinde askerlik erteleme haklarını kaybettiklerinden bu durumdaki adayların kayıtları dondurularak, askerlik hizmetlerini yaptıktan sonra eğitime devam edebileceklerdir.