Sağlık, Kültür ve Spor

Sağlık Hizmetleri

Öğrencilerin her türlü sağlık sorunu için Sakarya Üniversitesi EsentepeKampüsü’nde Mediko Sosyal Merkezi bulunmaktadır. Merkez aşağıda belirtilenbirimlerden oluşmaktadır:

- Acil Servis
    - Çocuk Hastalıkları ve Sağlığı Polikliniği
    - Danışma
    - Diş Polikliniği
    - Genel Cerrahi Polikliniği
    - Genel Poliklinik
    - Göğüs Hastalıkları ve Sigara Bırakma Polikliniği
    - Hemşire Odası
    - Kadın Hastalıkları ve Doğum Polikliniği
    - Karanlık Oda
    - Kardiyoloji Polikliniği
    - Laboratuvar
    - Müşahede Odası
    - Psikolog Görüşme Odası
    - Psikoteknik Laboratuvarı
    - Röntgen Odası

Sakarya Üniversitesi Mediko Sosyal Merkezi İnternet Sitesi:

• Öğrenci Sağlık Karnesi

• Öğrenci Toplulukları

Sosyal ve Sportif Faaliyetler

Öğrencilerin ders dışı zamanlarını daha etkin değerlendirebilmeleri için kampüs alanı içerisinde çeşitli spor tesisleri bulunmaktadır. Tesisler ‘Kapalı Spor Salonu’, ‘Step-Aerobik Salonu’, ‘Fitness Merkezi’, ‘Tenis Kortu’, ‘Çim Futbol sahası’, ‘Basketbol Sahası’ ile ‘Kum Voleybol Sahası’ndan oluşmaktadır. Ayrıca kampüs alanı içerisinde koşu pisti ve tırmanma duvarı da bulunmaktadır.

Üniversitede bulunan çeşitli öğrenci kulüpleri bünyesinde futbol, Amerikan futbolu, basketbol, voleybol, hentbol, karate, taek-wando, judo, kros, güreş, masa tenisi, badminton, dağcılık, kürek, boks, izcilik, tenis ve bilek güreşi gibi spor dallarında faaliyetler yapılabilmektedir. Ayrıca her sene geleneksel olarak öğrencilerin de izleyici veya sporcu olarak katılabildiği futbol, basketbol, voleybol, bilardo, masa tenisi ve satranç turnuvaları düzenlenmektedir.