Sosyal ve Sportif Faaliyetler

Sportif Faaliyetler - Tesisler

Üniversitemiz Spor hizmetleri Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı Spor Şube Müdürlüğü tarafından yürütülmektedir.

Öğrencilerin ders dışı zamanlarını daha etkin değerlendirebilmeleri için kampüs alanı içerisinde çeşitli spor tesisleri bulunmaktadır. Üniversitemiz Kampüsünde bulunan Açık Spor Tesisleri (Toplam 11.695 m² kullanım alanı ve kapalı alan (Soyunma-duş vs.) 280m2); Halı Sahalar (500 kişilik kapasiteli 600+1945- 2545m2), Basketbol, Voleybol ve Tenis Kortları organizasyonlara, Personel ve Öğrencilerimize tahsis edilmiştir. Ayrıca Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü (GSİM) Spor Salonlarında, GSİM ile birlikte Üniversiteler arası ortak organizasyonlar yapılmaktadır.

Spor Faaliyetleri

Üniversitemizde yetenek ve taleplere göre çeşitli dallarda geleneksel sportif yarışmalar düzenlenmekte, tecrübeli ve faal öğrenci sporcular için gerekirse Futbol, Basketbol, Voleybol, Hentbol, Karate, Taekwondo, Judo, Güreş, Masa Tenisi, Bilardo, Kürek, Boks, Tenis, Bilek Güreşi, Satranç, Korumalı Futbol, Bayrak Futbolu vs. spor dallarında GSİM ve TUSF (Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu) Faaliyetlerine yönlendirilmekte Faal durumlarına göre katılımları sağlanmaktadır.

Üniversitemiz Spor organizasyonlarında ve müsabakalarda gösterdiği üstün performansı ve başarılarıyla sayılı üniversiteler arasındaki yerini almıştır.