Altıncı Ortadoğu’da Siyaset ve Toplum Kongresi Çağrı Metni

21 Haziran 2022

Altıncı Ortadoğu’da Siyaset ve Toplum Kongresi Çağrı Metni

Sakarya Üniversitesi Ortadoğu Enstitüsü tarafından düzenliolarak iki yılda bir gerçekleştirilen Ortadoğu’da Siyaset ve ToplumKongresi’nin altıncısı 11-13 Kasım 2022 tarihlerinde yapılacaktır. Pandemisebebiyle 2020 yılında online olarak gerçekleştirilen beşinci kongreden farklıolarak, altıncı kongrenin açılış günü (11 Kasım) davetli konuşmacılarınkatılımıyla Sakarya Üniversitesi Kongre Merkezinde yüz yüzegerçekleştirilecektir. Sonraki iki gün (12-13 Kasım) ise katılımcılarınbildirileri ile online olacaktır. Bununla birlikte kongre, sunulacakbildirileri ilk gün Kongre Merkezinde yüz yüze ve online olarak, sonraki günlerise sadece online olarak takip etme imkânı sunacaktır.

Bu bağlamda kongre, ilgililerini bir araya getirmeksuretiyle çeşitli temalar etrafında Ortadoğu’yu etkisi altına alan tarihi vegüncel gelişmelere farklı perspektiflerden bakılmasını ve bu sayede bölgeyedair araştırmalara yön verip yeni perspektifler kazandıracak bir platformoluşturulmasını amaçlamaktadır. Kuruluşundan bu yana bu hedefin gerçekleşmesineyönelik çalışmalar yürüten Sakarya Üniversitesi Ortadoğu Enstitüsü, bölgenindaha derinden anlaşılmasına katkıda bulunmak amacıyla düzenlediği VI. Ortadoğu’daSiyaset ve Toplum Kongresi’ne tüm araştırmacıları ve bilim insanlarını gerekçalışmalarını sunmak gerekse kongrenin sağladığı akademik ortama dinleyiciolarak katılmak için davet etmektedir. Aşağıda belirtilen hususlar dışında,detaylı bilgiye ve güncel duyurulara kongrenin resmi web adresindenulaşabilirsiniz.

Kongrenin dili Türkçe ve İngilizcedir.

Bildirilerin aşağıda belirtilen temalardan en az birinikapsaması beklenmektedir.

Kongrede sunulacak tüm bildiri özetleri çift kör hakemliksistemiyle değerlendirilerek belirlenecektir.

Kongreye katılım için kişisel bilgilerle birlikte 250-300kelimelik bildiri özetlerinin web adresinde paylaşılan online form üzerinden 18Temmuz 2022 tarihine kadar gönderilmesi gerekmektedir.

Dileyen katılımcılara ilgili editöryal süreçlerden geçmekkoşuluyla bildirilerini Kongre Tam Metin Kitapçığında yayınlatma imkanısunulacaktır. Tam metinler en az 4.000, en fazla 6.000 kelime olacaktır ve 5Eylül 2022 tarihine kadar kongre mail adresine gönderilmesi gerekmektedir.

Bildiri özetlerinin kabul/yedek/ret durumu 29 Temmuz 2022tarihinde açıklanacaktır.

Kabul edilen bildiriler için katılım ücreti T.C.vatandaşları için ₺400, yabancılar için €75/$80 olacaktır.

www.middleeastcongress.org

middleeastcongress@gmail.com